Foglalkoztatás

Országos Közfoglalkoztatási mintaprogram

A Belügyminisztérium által meghirdetett program célja, hogy közfoglalkoztatás keretében megváltozott munkaképességű személyek kerüljenek foglalkoztatásra.

A Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége különös figyelmet fordít a hagyomány ápolására. Jelen program keretében foglalkoztatott 5 fő elsajátította a hagyományos szőnyegszövés fortélyait.

A hagyományos szőnyegszövés területén olyan tárgyak megalkotására képesek, melyek a népi formavilágnak megfelelnek, de a korszerű lakáskultúrában is felhasználhatóak. A dolgozók ismerik és használják a hagyományos alapanyagokat, technikákat, szövésmódokat, szövő szerkezeteket, de képesek azok modern változatait is alkalmazni.

A program keretén belül megismerték a szövés eszközeit, megtanulták szerszámainak használatát, képesek a szőnyegszövés szakmai és néprajzi hagyományainak alkalmazására is.

A program keretén belül sor került egy 100 órás képzésre is, ahol a dolgozók megtanulták a mesterség fortélyait. Az oktatás önkéntes alapon történt, egyrészt a Szervezet dolgozói által, illetve szakember (szövőmester) bevonásával, aki anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezte az oktatást. A képzés során elméleti oktatáson túl, nagy hangsúlyt fektettünk a gyakorlati képzésre.


BPU-0605/1192-0/2018 Rehabilitáltak foglalkoztatása

A Szövetség 2018. évben akkreditált foglalkoztatóvá vált, így lehetősége van hét fő megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására. A foglalkoztatáshoz a Budapesti Fővárosi Kormányhivatala nyújt támogatást szerződés alapján.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.