Foglalkoztatás

BP-0605/1092-0/2019Rehabilitációs személyek foglalkoztatása

A Budapesti Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Főosztály által kiírt Megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglakoztatásához nyújtható egyéni támogatás lehetővé tette, hogy 2020 január 1.-tő  hét  fő megváltozott képességű személyt az előző évhez hasonlóan tovább tudjunk foglalkoztatni.
Nagy köszönet a döntés hozóinak, hogy a társadalmunk minden tagját hasznosnak érzik, ezért lehetőséget biztosítanak részükre, hogy dolgozhassanak és ezzel értéket teremtessenek önmaguknak   és  a társadalomnak is.


Országos Közfoglalkoztatási mintaprogram

A Belügyminisztérium által meghirdetett program célja, hogy közfoglalkoztatás keretében megváltozott munkaképességű személyek kerüljenek foglalkoztatásra.

A Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége különös figyelmet fordít a hagyomány ápolására. Jelen program keretében foglalkoztatott 5 fő elsajátította a hagyományos szőnyegszövés fortélyait.

A hagyományos szőnyegszövés területén olyan tárgyak megalkotására képesek, melyek a népi formavilágnak megfelelnek, de a korszerű lakáskultúrában is felhasználhatóak. A dolgozók ismerik és használják a hagyományos alapanyagokat, technikákat, szövésmódokat, szövő szerkezeteket, de képesek azok modern változatait is alkalmazni.

A program keretén belül megismerték a szövés eszközeit, megtanulták szerszámainak használatát, képesek a szőnyegszövés szakmai és néprajzi hagyományainak alkalmazására is.

A program keretén belül sor került egy 100 órás képzésre is, ahol a dolgozók megtanulták a mesterség fortélyait. Az oktatás önkéntes alapon történt, egyrészt a Szervezet dolgozói által, illetve szakember (szövőmester) bevonásával, aki anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezte az oktatást. A képzés során elméleti oktatáson túl, nagy hangsúlyt fektettünk a gyakorlati képzésre.

Összegzés

Az Országos Közfoglalkoztatási  mintaprogram 2020 február 28-án lejárt Nyertes pályázatunk lehetővé tette, hogy  2020.március 1.-től   már hat fő foglalkoztatásával a megváltozott munkaképességű dolgozók szövőkeret szőnyegeket készítsenek. A program nagyon hasznos volt az előző éven is ezért éltünk azzal a lehetőséggel , hogy erre a 2020-as évre is pályázzunk. A Belügy Minisztériumnak ez egy nagyon jó kezdeményezése, hogy lehetőséget biztosít a rokkant és megváltozott munkaképességű embereknek is, hogy vissza kerülhessenek a munkaerő piacra. Külön köszönet, hogy lehetőséget és bizalmat ad a civilszervezeteknek is, hogy munkájukkal hozzájárulhatnak a munkanélküliség csökkentéséhez. 


BPU-0605/1192-0/2018 Rehabilitációs személyek foglalkoztatása

A Szövetség 2018. évben akkreditált foglalkoztatóvá vált, így lehetősége van hét fő megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására. A foglalkoztatáshoz a Budapesti Fővárosi Kormányhivatala nyújt támogatást szerződés alapján.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.