Sportegyesület Pácin

Bevezető:

1923 – 2023 az idén 100 évesek vagyunk !!

Helyzetelemzés:

Egyesületünk évek óta stabil tagja a Megyei II. osztálynak. Kikászálódva a koronavírus okozta nehéz helyzetből már a 2021-es őszi szezonban nagyon szép eredményt ért el mind a felnőtt mind pediglen az utánpótlás csapatunk. Sikerült mind a két csapatunknak a 4. helyen zárni a szezont, ami az utóbbi évek egyik legjobb eredménye. Az idei bajnokságban felnőtt csapatunk ezt az eredményt megismételve negyedik helyen áll a tabellán, utánpótlás csapatunk egy helyet javítva jelenleg a harmadik. Egyesületünknek továbbra is kihívást jelent lépést tartani a szponzori háttérrel rendelkező klubokkal. Sajnos mi nem tudunk olyan szintű játékosokat igazolni, mint több tehetősebb egyesület. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt az utánpótlás-nevelésre, mely munkának eredményeként részben biztosítva látjuk a felnőtt csapatunk versenyeztetését. Ezen felül több tehetségesebb utánpótláskorú játékost is át tudtunk adni a cigándi egyesületnek, biztosítva így ezen gyerekek magasabb szintű további fejlődését.

Költségvetésünk elkészítésének vezérfonala minden esetben az egyesület hosszútávú működésének biztosítása. Ehhez elengedhetetlen az MLSZ által biztosított TAO program, valamint szponzorok, támogatók bevonása. A működés feltételei adottak, szép sportlétesítményünk van, a szurkolóinknak fedett lelátó szolgál.

A TAO program keretében az elmúlt évek során számos beruházást tudtunk megvalósítani, ami mind-mind a működéshez szükséges feltételt biztosítva stabilizálta az egyesület helyzetét.

Filozófiánk:

Az egyesület kiemelt célja az utánpótlás nevelés, a sport tömegbázisának növelése. Szeretnénk minél több futkározó, labdázó gyereket látni a focipályán. A sportolás és mozgás lehetőségének biztosítása révén reméljük hozzá tudunk járulni a gyerekek  jobb fizikális, és mentális egészségének a megteremtéséhez. Természetesen nagyon örülünk annak is, ha az idősebb korosztály veszi birtokba a pályát. Ehhez szükség van a feltételek megteremtésére, mely jelentős részét a sportfejlesztési programunk keretén belül valósítunk meg.

Sportrendezvények turisztikai hatása:

A hazai mérkőzésekre nem csak határon innen, de a szomszédos szlovákiai Nagykövesd, Kiskövesd településekről is nagy létszámban érkeznek sportszerető nézők, családok. A sportpálya egy természetvédelmi területen fekszik, mely mellett sétányokkal ellátott erdő, játszótér, kondipark, valamint Magyarország egyetlen jó állapotban fennmaradt reneszánsz kori kastélya található.

Sportrendezvények társadalmi hatása:

Büszkék vagyunk arra, hogy jelentős korosztályt tudunk mozgósítani egy-egy mérkőzés, vagy akár szabadtéri edzés során is. Igyekszünk nem csak a pályán belül, de pályán kívül is csapatot, egységet  alkotni. Több, sporteseményeken kívüli rendezvény – pl. szilveszteri bál – is kötődik az egyesület nevéhez. Számtalan születésnap, névnap, ballagás és egyéb ünnepi, családi rendezvény „otthona” volt az egyesület klubhelyisége. Reméljük, ezen  rendezvények pozitív hatással bírnak a község társadalmi életében. Örömmel tölt el minket a községben élő roma kisebbség egy részének a sporthoz való kötődése akár mint játékos, vagy utánpótlást nevelő edző, rendező, vagy csak mint a csapatot buzdító szurkoló.

B-A-Z megyei II. Kelet Felnőtt

2022/2023-as szezon őszi eredményei:

2022/2023-as szezon tavaszi fordulói:
2022/2023-as szezon őszi tabellája:
B-A-Z megyei II. Kelet U-19
2022/2023-as szezon őszi eredményei:
2022/2023-as szezon tavaszi fordulói:
2022/2023-as szezon őszi tabellája:

A hétvégi ( 2023.04.09 ) Pácin – Karcsa rangadó

A mérkőzés kimagaslóan magas érdeklődés mellett, az utóbbi pár év legnagyobb, 500 főt elérő nézőszámmal zajlott. A mérkőzésen csapatunk 3-0-ás eredményt ért el a vendég csapat ellen.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.